Recept
« Terug naar recepten
Tartelettes gevuld met groenteragout
PT40M
Tartelettes gevuld met groenteragout
Een heerlijk tartelettes gevuld met groenteragout recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tartelettes gevuld met groenteragout te bereiden
Het deeg laten ontdooien en in de beboterde vormen drukken. Met een scherp mes langs de randen afsnijden en het deeg met een vork inprikken. Laten rusten en in een voorverwarmde oven ca. 10 minuten op 180ºC voorbakken. Het deeg zal wel gaan rijzen, maar dat kunt u als het een beetje is afgekoeld terugdrukken in de vorm.
Nu de groenten met de boter snel om en om roerbakken in ca. 2 minuten. Kruiden met peper en zout en laten afkoelen.
In de tussentijd de eieren loskloppen en vermengen met de slagroom. Op smaak brengen met peper en zout. Hier de groenten aan toevoegen en door elkaar mengen. Dit over de vormen verdelen en op het laatst hierover de kaas verspreiden.
In een voorverwarmde oven op 200ºC afbakken in ca. 10 minuten, tot ze mooi goudbruin zijn. Wel tussendoor controleren of ze niet te hard gaan! Rechtstreeks uit de oven serveren met een lekkere salade.
Nu de groenten met de boter snel om en om roerbakken in ca. 2 minuten. Kruiden met peper en zout en laten afkoelen.
In de tussentijd de eieren loskloppen en vermengen met de slagroom. Op smaak brengen met peper en zout. Hier de groenten aan toevoegen en door elkaar mengen. Dit over de vormen verdelen en op het laatst hierover de kaas verspreiden.
In een voorverwarmde oven op 200ºC afbakken in ca. 10 minuten, tot ze mooi goudbruin zijn. Wel tussendoor controleren of ze niet te hard gaan! Rechtstreeks uit de oven serveren met een lekkere salade.