Recept
« Terug naar recepten
Hartige taart of quiche met geitenkaas, walnoten en honing
PT20M
Hartige taart of quiche met geitenkaas, walnoten en honing
Een verrukkelijk romig taartje. Kun je ook maken met croissantdeeg ipv bladerdeeg. De combinatie van geitenkaas, walnoten en honing is perfect
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Hoofdgerechten - Ovenschotels
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hartige taart of quiche met geitenkaas, walnoten en honing te bereiden
- Ontdooi het bladerdeeg. Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Geitenkaas fijn prakken.
- Grootste deel van de walnoten grof hakken (paar achterhouden voor de garnering).
- Ei los kloppen en vermengen met de crème fraîche of slagroom, geitenkaas, honing, peterselie en gehakte
walnoten. Op smaak brengen met zout, peper en paprikapoeder. - Taartvorm bekleden met bakpapier of invetten. Taartvorm bekleden met bladerdeeg.Bladerdeeg op verschillende plaatsen inprikken met vork.
- Geitenkaasmengsel over de taart verdelen. Rest walnoten erover verdelen. Bestrooien met kaas.
- In het midden van de voorverwarmde oven 25-30 minuten bakken.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Lekker met een salade.