Recept
« Terug naar recepten
Tataki van bonito
PT25M
Tataki van bonito
Een heerlijk tataki van bonito recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Japan
Bron:
zesta.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tataki van bonito te bereiden
Steek de metalen spiesen door een bonitofilet, zodat je hem boven het vuur kan leggen. Grilleer de filet aan beide kanten tot de buitenkant dichtgeschroeid en het midden nog rood is. Dompel de vis dan meteen in de kom met ijsblokjes om het kookproces te stoppen. Bereid de tweede visfilet op dezelfde manier.
Schil de gember en teen knoflook en rasp beide fijn. Snipper de bieslook.
Meng alle ingrediënten voor de saus in een kommetje.
Snijd de bonitofilets in plakjes van 1,5 cm dik. Leg de plakjes bonito in een ondiepe schaal. Sprenkel er een derde van de saus over en wrijf die er met je vingers goed in.
Schik de plakjes bonito op een bord en dien op. Geef er de geraspte gember en knoflook, gesnipperde bieslook en de rest van de saus apart bij.
Schil de gember en teen knoflook en rasp beide fijn. Snipper de bieslook.
Meng alle ingrediënten voor de saus in een kommetje.
Snijd de bonitofilets in plakjes van 1,5 cm dik. Leg de plakjes bonito in een ondiepe schaal. Sprenkel er een derde van de saus over en wrijf die er met je vingers goed in.
Schik de plakjes bonito op een bord en dien op. Geef er de geraspte gember en knoflook, gesnipperde bieslook en de rest van de saus apart bij.