KookJij

Tataki van bonito

Een heerlijk tataki van bonito recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Japan
Bron: zesta.be
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tataki van bonito te bereiden

Steek de metalen spiesen door een bonitofilet, zodat je hem boven het vuur kan leggen. Grilleer de filet aan beide kanten tot de buitenkant dichtgeschroeid en het midden nog rood is. Dompel de vis dan meteen in de kom met ijsblokjes om het kookproces te stoppen. Bereid de tweede visfilet op dezelfde manier.

Schil de gember en teen knoflook en rasp beide fijn. Snipper de bieslook.

Meng alle ingrediënten voor de saus in een kommetje.

Snijd de bonitofilets in plakjes van 1,5 cm dik. Leg de plakjes bonito in een ondiepe schaal. Sprenkel er een derde van de saus over en wrijf die er met je vingers goed in.

Schik de plakjes bonito op een bord en dien op. Geef er de geraspte gember en knoflook, gesnipperde bieslook en de rest van de saus apart bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst