KookJij

Tatintaart

Een heerlijk tatintaart recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 55 min
Personen: 6-8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tatintaart te bereiden

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de appels, verwijdert met een appelboor het klokhuis. Snij elke appel in tien partjes.
2. Laat de boter smelten in een ronde taartvorm die zowel op het vuur als in de oven kan. Strooi er de suiker bij. Laat op het vuur staan tot de suiker gesmolten is.
3. Schik de appelpartjes als dakpannetjes in de vorm. Dek af met het bladerdeeg en druk het goed aan tegen de binnenkant van de vorm. Bak 35 tot 40 minuten in het midden van de oven. Ontvorm de taart meteen op een serveerschaal.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

mdc

mdc zegt:
Hallo Lize,
Ik vermis de karamel.Hier een recept uit Frankrijk (soeur Tatin)
eerst de suiker, zonder water, karameliseren, van het vuur nemen dan de boter erbij dan de appeltjes in dit mengsel even op het vuur laten sudderen 5 min,dan deeglap erop.In de oven.
Tip: als je de taart uit de oven haalt moet je de taart eerst 15 min laten rusten,als je meteen ontvormt kan het zijn dat je het hete sap jou over de handen loopt niet zeer aangenaam.Groetjes Martine:)
hns

hns zegt:
Leuk, kun je nog lekker mee expirimenteren. Hans:)