Recept
« Terug naar recepten
Taugé-hakt
PT30M
Taugé-hakt
Een heerlijk taugé-hakt recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ramon beuk
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Taugé-hakt te bereiden
Kook de rijst.
Hak de taugé, peper en knoflook fijn en meng het samen met de ketjap, koriander, het paneermeel en het ei door het gehakt. Breng verder op smaak met ongeveer een halve theelepel zout en peper uit de molen en draai er ballen van. Bak ze in een mengsel van olie en boter in ongeveer 20 minuten op laag vuur om en om. Blus af met de bouillon en breng het vocht aan de kook. Haal de ballen uit de pan en leg ze in een voorverwarmde oven (70 graden). Voeg de sperzieboontjes toe aan het bakvocht. Doe een deksel op de pan en laat de boontjes op middelhoog vuur garen.
Leg midden op een bord een mooi hoopje boontjes met stoofvocht. Leg er een balletje bovenop. Maak met behulp van een kopje een bolletje rijst naast de boontjes.
Hak de taugé, peper en knoflook fijn en meng het samen met de ketjap, koriander, het paneermeel en het ei door het gehakt. Breng verder op smaak met ongeveer een halve theelepel zout en peper uit de molen en draai er ballen van. Bak ze in een mengsel van olie en boter in ongeveer 20 minuten op laag vuur om en om. Blus af met de bouillon en breng het vocht aan de kook. Haal de ballen uit de pan en leg ze in een voorverwarmde oven (70 graden). Voeg de sperzieboontjes toe aan het bakvocht. Doe een deksel op de pan en laat de boontjes op middelhoog vuur garen.
Leg midden op een bord een mooi hoopje boontjes met stoofvocht. Leg er een balletje bovenop. Maak met behulp van een kopje een bolletje rijst naast de boontjes.