*Als bijgerecht bij allerlei nasi goreng gerechten,rijsttafel,
nasi koening gerechten
Recept
« Terug naar recepten
Telor Boemboe Chili
PT30M
Telor Boemboe Chili
Een heerlijk telor boemboe chili recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Telor Boemboe Chili te bereiden
*Zet de eieren op in water met een beetje zout en als het water kookt de eieren 10 minuten zachtjes laten koken.Dan de eieren laten schrikken in koud,stromend water,pellen en overlangs doormidden snijden.
*Ondertussen de uien en knoflook glazig bakken.Na een paar minuten de tomaten mee laten bakken en de djahé
*Dan de ketjap en chilisaus er bij doen en 5 minuten op hoog vuur al roerend doorverhitten.
*Nu voorzichtig de eieren er bij doen en nog eens 5 minuten op een laag pitje mee laten sudderen
*Ondertussen de uien en knoflook glazig bakken.Na een paar minuten de tomaten mee laten bakken en de djahé
*Dan de ketjap en chilisaus er bij doen en 5 minuten op hoog vuur al roerend doorverhitten.
*Nu voorzichtig de eieren er bij doen en nog eens 5 minuten op een laag pitje mee laten sudderen