Recept
« Terug naar recepten
Telor Madoera
PT45M
Telor Madoera
De Indonesische keuken kent nogal wat (bij)gerechten met hard gekookte eieren.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Telor Madoera te bereiden
- Maak een bumbu van de uien, knoflook, gember en laos in een vijzel of keukenblender.
- Verhit wat rijstolie in een wadjan en fruit de bumbu goudbruin (flink roeren).
- Voeg de bouillon toe en het blaadje salam en breng tegen de kook aan.
- Laat hierin de eieren 10 minuten meesudderen in de kruidige bouillon.
- Roer dan de petis door de bouillon.
- Haal van het vuur en dien op met flink veel gefrituurde uitjes. Geef er rijst bij.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Warme thee of bier. Bij alleen de eieren is het moeilijk een wijn te vinden.