Recept
« Terug naar recepten
Tencere Kebabi = Vleesschotel met groenten
PT60M
Tencere Kebabi = Vleesschotel met groenten
Een heerlijk tencere kebabi = vleesschotel met groenten recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ayse (Y)
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
77
Herkomst:
Turkije
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tencere Kebabi = Vleesschotel met groenten te bereiden
Snijd het vlees in dobbelstenen.
Pel de uien en hak ze fijn.
Verhit 3 eetlepels boter en bak het vlees hierin aan alle zijden bruin.
Voeg de ui toe en bak ze tot ze glazig zijn.
Dompel de tomaten even in heet water, trek er dan de velletjes af, snijd ze in partjes en verwijder het zaad en het vocht.
Snijd de paprika's in mooie stukken.
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
Was de aubergines, verwijder de steel aanzetten en snijd ze eveneens in stukjes.
Doe alle groenten en aardappelen bij het vlees, bak alles goed door en giet er na 5 minuten 2 a 3 kopjes water bij;
breng alles op smaak met zout, peper en de paprikapoeder.
Kook het gerecht nog 40-50 minuten.
Pel de uien en hak ze fijn.
Verhit 3 eetlepels boter en bak het vlees hierin aan alle zijden bruin.
Voeg de ui toe en bak ze tot ze glazig zijn.
Dompel de tomaten even in heet water, trek er dan de velletjes af, snijd ze in partjes en verwijder het zaad en het vocht.
Snijd de paprika's in mooie stukken.
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
Was de aubergines, verwijder de steel aanzetten en snijd ze eveneens in stukjes.
Doe alle groenten en aardappelen bij het vlees, bak alles goed door en giet er na 5 minuten 2 a 3 kopjes water bij;
breng alles op smaak met zout, peper en de paprikapoeder.
Kook het gerecht nog 40-50 minuten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
lena1 zegt:
lena1 zegt:
ayse zegt: