KookJij

Terinne van drie kazen

Een heerlijk terinne van drie kazen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Terinne van drie kazen te bereiden

Snij de korsten van de kaas en laat hem goed op kamertemperatuur komen. Maak de cakevorm nat onder de kraan en bekleed met een flink stuk plasticfolie, laat de randen overhangen. Maak met de zachte camembert een laan op de bodem van de vorm. Verdeel er de helft van de noten over. Snij de blauwe kaas in plakken en leg op de noten. Verdeel er de rest van de noten over.

Maak met een zachte chaumes een derde laag en duw de terrine zacht aan. Dek af met de overhangende plasticfolie en laat in de koelkast opstijven. Haal de terrine 1 uur voor het opdienen uit de koelkast en snij hem koud in plakken. Leg de plakken op borden en laat ze op kamertemperatuur komen. Serveer met brood.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

willydelcart

willydelcart zegt:
Inderdaad kaas, kijkt u even naar:
http://en.wikipedia.org/wiki/Chaumes_%28cheese%29
Rita Licher-Hage

Rita Licher-Hage zegt:
Ik wilde even vragen wat voor kaas is chaumus? Of is dit geen kaas?
MVG Rita.