Recept
« Terug naar recepten
Terinne van drie kazen
PT60M
Terinne van drie kazen
Een heerlijk terinne van drie kazen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Camilla Uitermark
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Terinne van drie kazen te bereiden
Snij de korsten van de kaas en laat hem goed op kamertemperatuur komen. Maak de cakevorm nat onder de kraan en bekleed met een flink stuk plasticfolie, laat de randen overhangen. Maak met de zachte camembert een laan op de bodem van de vorm. Verdeel er de helft van de noten over. Snij de blauwe kaas in plakken en leg op de noten. Verdeel er de rest van de noten over.
Maak met een zachte chaumes een derde laag en duw de terrine zacht aan. Dek af met de overhangende plasticfolie en laat in de koelkast opstijven. Haal de terrine 1 uur voor het opdienen uit de koelkast en snij hem koud in plakken. Leg de plakken op borden en laat ze op kamertemperatuur komen. Serveer met brood.
Maak met een zachte chaumes een derde laag en duw de terrine zacht aan. Dek af met de overhangende plasticfolie en laat in de koelkast opstijven. Haal de terrine 1 uur voor het opdienen uit de koelkast en snij hem koud in plakken. Leg de plakken op borden en laat ze op kamertemperatuur komen. Serveer met brood.
willydelcart zegt:
http://en.wikipedia.org/wiki/Chaumes_%28cheese%29