Recept
« Terug naar recepten
Lauwwarme salade met Val-Dieu kaas
PT20M
Lauwwarme salade met Val-Dieu kaas
Zo'n salade heb ik ooit eens gegeten in een restaurant en altijd onthouden
omdat het zo lekker was. Nu ik deze kaas per toeval in huis had dacht ik er
aan om deze salade zelf eens een keer te maken. Ik heb met een beetje
wat ik nog wist en een beetje wat ik op internet heb gevonden deze
heerlijke salade gemaakt.
Het is een stevige, lauwwarme maaltijdsalade dus erg geschikt voor de
winter als je even genoeg hebt van de dikke maaltijdsoepen, stamppotten
en ovenschotels.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lauwwarme salade met Val-Dieu kaas te bereiden
- Maak de dressing en zet deze opzij.
- Rooster de walnoten.
- Snij het kaasje doormidden en verwarm het ongeveer 10 minuutjes in de oven op 150 graden, met de snijkant naar boven. (Let op dat je de kaas niet TE lang in de oven doet, ik had het iets te lang en dan loopt de kaas teveel uit.)
- Verdeel de sla over de borden en doe er de dressing overheen.
- Bak de appel en verdeel ze over de sla.
- Bak de spekreepjes (laat ze eventueel even uitlekken op keukenpapier) en verdeel ze over de sla.
- Doe de kaas in het midden op de sla, garneer met wat geroosterde walnoten, blauwe bessen en enkele schepjes cranberry compote (of preiselbeeren.)
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Een praktische bijkomstigheid is dat het Val-Dieu kaasje, als je het middendoor snijd, precies genoeg is voor 2 personen
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Chez Cornelia zegt:
Wilmie Willemse zegt: