KookJij

Salade met paddenstoelen, vijgen en geitenkaas

In de herfst liggen de lekkerste dingen voor het grijpen. Paddenstoelen in overvloed, en verse vijgen, die normaal een fortuin kosten, zijn dan betaalbaar. Doe daarbij een heerlijk geitenkaasje en je hebt alle ingrediënten voor een heerlijke salade. Wanneer je de walnoten voor de garnering ook nog eens roostert (voor nog meer smaak) heb je een feestje op je bord.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Salade met paddenstoelen, vijgen en geitenkaas te bereiden

  1. Borstel de paddenstoelen schoon en snij ze in stukken, rooster de walnoten.
  2. Verdeel de sla over de borden en doe de dressing erover.
  3. Snijd het geitenkaasje in 8 stukken en doe ze ongeveer een kwartiertje in de oven (180 graden).
  4. Snijd de vijgen in vieren en maak ze warm in een grill-pan (of koekenpan).
  5. Bak de champignons snel aan en doe er een beetje peper en zout over.
  6. Leg nu alle ingrediënten op de sla en garneer met de geroosterde walnoten.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Serveer met ciabatta of stokbrood met kruidenboter

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst