Recept
« Terug naar recepten
Salade van winterpostelein, paddenstoelen, linzen, appel, noten, kaas
PT15M
Salade van winterpostelein, paddenstoelen, linzen, appel, noten, kaas
Winterpostelein is wat je noemt een echte "vergeten groente". Zo erg
vergeten dat je het bijna nergens meer kunt kopen. Ik kwam het toevallig bij
een marktstalletje tegen en heb meteen mijn slag geslagen. Bij een goede
groenteboer zullen ze het vast ook wel hebben maar in een supermarkt ben
ik het nog nooit tegengekomen.
Winterpostelein is een echt superfood, het bevat meer ijzer dan spinazie, zit
boordevol vitamine C en andere vitamines en mineralen.
Behalve dat winterpostelein super fris smaakt in een salade, kun je er ook
een stamppotje, soep of een smoothie mee maken.
Ik heb deze salade als bijgerecht voor 4 personen gemaakt. Ook lekker als
maaltijdsalade maar dan is deze hoeveelheid voor 2 personen.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade van winterpostelein, paddenstoelen, linzen, appel, noten, kaas te bereiden
- Was de postelein goed en droog de blaadjes in een theedoek. Doe deze alvast onder in een ruime schaal.
- Snij de paddenstoelen wat kleiner, bak ze een paar minuutjes en laat ze afkoelen.
- Maak de dressing en giet deze over de postelein.
- Doe dan de paddenstoelen, uitgelekte linzen, stukjes kaas, geroosterde noten, gesnipperde sjalot en stukjes appel erover. Als je de salade nog even moet staan kun je de appel met een beetje citroensap besprenkelen (tegen het verkleuren)