Recept
« Terug naar recepten
Terrine van fricandeau en zalm
PT40M
Terrine van fricandeau en zalm
Een heerlijk terrine van fricandeau en zalm recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Speciale gelegenheden - Kerst
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Terrine van fricandeau en zalm te bereiden
Verwarm de bouillon, knip de bieslook erboven fijn en los de gelatine erin op. laat de bouillon iets opstijven. Snijd de fricandeau in plakjes en trancheer de zalm tot dunne plakjes. Leg in een terrinvorm een stukje plasticfolie. Zet de terrine in ijswater. Doe een beetje bouillon in de vorm en leg hierop plakjes fricandeau. Dek dit af met een beetje bouillon en leg erdan plakjes zalm op. Weer afdekken met bouillon en dit herhalen totdat de terrine gevuld is. Zet de terrine in de koelkast om verder te laten opstijven. Snijd voor het serveren de terrine in mooie plakjes.