Recept
« Terug naar recepten
Terrine van peperkoek met peer
PT90M
Terrine van peperkoek met peer
Een heerlijk terrine van peperkoek met peer recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Boursin
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Terrine van peperkoek met peer te bereiden
Bekleed een cakevorm van 16 of 18 cm lang met vershoudfolie.
Schil de peer, snijd ze in blokjes en besprenkel ze met citroen zodat ze niet bruin wordt.
Leg de sneetjes peperkoek op de bodem van de terrine (snijd de zijkanten af zodat ze in de vorm passen).
Bedek ze met blokjes peer en vervolgens met de Boursin verse roomkaas Peper.
Herhaal dit en eindig met de peperkoek.
Laat minstens 1 uur in de koelkast rusten.
Snijd de terrine vlak voor het serveren in plakjes en bestrooi met enkele roze peperbessen.
Ideaal aan het einde van de maaltijd met een groene sla.
Schil de peer, snijd ze in blokjes en besprenkel ze met citroen zodat ze niet bruin wordt.
Leg de sneetjes peperkoek op de bodem van de terrine (snijd de zijkanten af zodat ze in de vorm passen).
Bedek ze met blokjes peer en vervolgens met de Boursin verse roomkaas Peper.
Herhaal dit en eindig met de peperkoek.
Laat minstens 1 uur in de koelkast rusten.
Snijd de terrine vlak voor het serveren in plakjes en bestrooi met enkele roze peperbessen.
Ideaal aan het einde van de maaltijd met een groene sla.