Recept
« Terug naar recepten
Terrine van wilde paddenstoelen met gekonfijte prei
PT60M
Terrine van wilde paddenstoelen met gekonfijte prei
Een heerlijk terrine van wilde paddenstoelen met gekonfijte prei recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 a 10. personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Njam.tv
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Terrine van wilde paddenstoelen met gekonfijte prei te bereiden
Maak de terrine:
Hak de levertjes fijn met de sjalotten en de kruiden. Doe er de madera bij, voeg de drie soorten gehakt toe, meng goed en zet opzij.
Bak de schoongeborstelde paddenstoelen op hoog vuur in het ganzenvet. Houd een paar mooie exemplaren apart en doe de andere bij het vleesmengsel. Meng met de handen door elkaar. Controleer de smaak en kruid indien nodig met peper en zout.
Doe het mengsel in een terrine, zet in een braadslee met heet water, zodat de terrine voor ongeveer driekwart onder water staat. Bak de terrine 45 minuten in een voorverwarmde oven van 140° C.
Haal de terrine uit de oven en laat afkoelen met een gewicht op de paté zodat deze stevig aangedrukt blijft. Zet de terrine koel weg en laat hem minstens 24 uur rusten.
Maak de gekonfijte prei:
Maak de prei schoon. Spoel grondig en snijd in julienne. Verwarm de boter met de olie in een pan met dikke bodem. Stoof de prei en voeg er daarna alle overige ingrediënten aan toe. Laat dit op een zacht vuurtje sudderen tot de prei gekonfijt is.
Serveer mooie plakken van de terrine met wat gekonfijte prei en een knapperige salade.
Hak de levertjes fijn met de sjalotten en de kruiden. Doe er de madera bij, voeg de drie soorten gehakt toe, meng goed en zet opzij.
Bak de schoongeborstelde paddenstoelen op hoog vuur in het ganzenvet. Houd een paar mooie exemplaren apart en doe de andere bij het vleesmengsel. Meng met de handen door elkaar. Controleer de smaak en kruid indien nodig met peper en zout.
Doe het mengsel in een terrine, zet in een braadslee met heet water, zodat de terrine voor ongeveer driekwart onder water staat. Bak de terrine 45 minuten in een voorverwarmde oven van 140° C.
Haal de terrine uit de oven en laat afkoelen met een gewicht op de paté zodat deze stevig aangedrukt blijft. Zet de terrine koel weg en laat hem minstens 24 uur rusten.
Maak de gekonfijte prei:
Maak de prei schoon. Spoel grondig en snijd in julienne. Verwarm de boter met de olie in een pan met dikke bodem. Stoof de prei en voeg er daarna alle overige ingrediënten aan toe. Laat dit op een zacht vuurtje sudderen tot de prei gekonfijt is.
Serveer mooie plakken van de terrine met wat gekonfijte prei en een knapperige salade.