Recept
« Terug naar recepten
Terschellingse Cranberryspoom
PT60M
Terschellingse Cranberryspoom
Een heerlijk terschellingse cranberryspoom recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Terschellingse Cranberryspoom te bereiden
Verwarm de suiker,cranberry`s en het grapefruitsap in een steelpan op een niet te hoog vuur tot de suiker is opgelost.Laat de cranberry`s afgedekt 5-8 min zachtjes koken.Laat het iets afkoelen.Pureer het mengsel in de keukenmachine tot een glad geheel.Wrijf de puree door een fijne zeef boven een kom,haal er zoveel mogelijk sap uit.Roer de cointreau erdoor en laat het afkoelen.Schep het mengsel in de ijsmachine en laat het in 30 min draaien tot het stijf is.
Garnering:
Breng 1 dl water met 50 gr suiker aan de kook.Leg de prikkers erin.Kook ze 1 minuut en laat ze in het suikerwater afkoelen.Prik aan elke prikker 3 cranberry`s en schuif ze naar het midden van de prikker.
Garnering:
Breng 1 dl water met 50 gr suiker aan de kook.Leg de prikkers erin.Kook ze 1 minuut en laat ze in het suikerwater afkoelen.Prik aan elke prikker 3 cranberry`s en schuif ze naar het midden van de prikker.
bri zegt: