KookJij

Teryaki-zalm op een bedje van knapperige spitskool

De zalm moet 15 minuten intrekken met de teryaki-saus. De combinatie van de zalm met de pittige Oosterse spitskool is perfect.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Japan
Keuken: Oosterse
Bron: aangepast recept uit tijdschrift Kochen & Geniessen 11/2010
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Teryaki-zalm op een bedje van knapperige spitskool te bereiden

  1. Zalm overlangs in plm. 8 - 12 plakken snijden en bestrijken met teryakisaus. (Het worden dus dunne plakken zalm)
  2. Plm. 15 minuten laten intrekken.
  3. Rijst koken volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
  4. Spitskool wassen en in smalle reepjes snijden.
  5. Ui en knoflook pellen en 1 eetlepel olie verhitten in een grote pan. Ui en knoflook hierin glazig bakken. Spitskool even mee bakken. 1 kopje water en de slagroom toevoegen en aan de kook brengen. 1/2 kippenbouillontablet er in verkruimelen en sambal oelek erdoor roeren. Zonder deksel plm. 10 minuten garen. Af en toe roeren. Op smaak maken met peper en zout.
  6. ZALM: 1 eetlepel olie in de koekenpan verhitten. Zalm hierin aan beide zijden 1 tot 2 minuten bakken.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Kool over borden verdelen. Zalm hierop leggen. Serveren met rijst.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst