Recept
« Terug naar recepten
Teryaki-zalm op een bedje van knapperige spitskool
PT25M
Teryaki-zalm op een bedje van knapperige spitskool
De zalm moet 15 minuten intrekken met de teryaki-saus.
De combinatie van de zalm met de pittige Oosterse spitskool is perfect.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Japan
Keuken:
Oosterse
Bron:
aangepast recept uit tijdschrift Kochen & Geniessen 11/2010
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Teryaki-zalm op een bedje van knapperige spitskool te bereiden
- Zalm overlangs in plm. 8 - 12 plakken snijden en bestrijken met teryakisaus. (Het worden dus dunne plakken zalm)
- Plm. 15 minuten laten intrekken.
- Rijst koken volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
- Spitskool wassen en in smalle reepjes snijden.
- Ui en knoflook pellen en 1 eetlepel olie verhitten in een grote pan. Ui en knoflook hierin glazig bakken. Spitskool even mee bakken. 1 kopje water en de slagroom toevoegen en aan de kook brengen. 1/2 kippenbouillontablet er in verkruimelen en sambal oelek erdoor roeren. Zonder deksel plm. 10 minuten garen. Af en toe roeren. Op smaak maken met peper en zout.
- ZALM: 1 eetlepel olie in de koekenpan verhitten. Zalm hierin aan beide zijden 1 tot 2 minuten bakken.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Kool over borden verdelen. Zalm hierop leggen. Serveren met rijst.