Recept
« Terug naar recepten
Tête de Veau
PT90M
Tête de Veau
Een heerlijk tête de veau recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
limburgse streekgerechten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tête de Veau te bereiden
Kalfstong en kalfsbot en 3 liter water,laurier, foelie, peper en zout, een doormidden gesneden citroen en de stukken tomaten aan de kook brengen. Langzaam laten trekken totdat de tong gaar is. De bouillon zeven en inkoken tot de helft.Hierin het kalfspoulet zachtjes gaar koken. Bouillon weer zeven en binden met een roux van bloem en boter. Op smaak brengen met tomatenpuree, peper en zout en eventueel citroensap. Kalfstong schoonmaken, in stukjes snijden en samen met de kalfspoulet door de roux roeren. Serveren met hard gekookte eieren en augurken.