KookJij

Texan cowpoke stew

Een heerlijk texan cowpoke stew recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 8 - 12 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
  2. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Texan cowpoke stew te bereiden

Bak de spekjes op laag vuur in de steelpan uit, maar nog niet knapperig,en laat dit wat afkoelen. Snijd de 1 rode paprika in ringen en zet dit afgedekt weg. Snijd 1 ui en de rode ui in grove blokjes en glaceer deze in de grote kookpan met een scheutje van de maisolie en wat spekvet op een laag vuur. Snipper de knoflook grof en de spaanse peper in fijne ringen. Voeg dit bij de uien en blijf roeren. Snijd de rest van de paprikas in grove blokjes en doe dit bij de uien met het deksel op de pan met een klein scheutje waterof boullion.
Bak in de tussentijd het rundergehakt rul met wat olie en spekvet op een laag vuur totdat het licht gekleurd is en de reepjes spek licht knapperig.
Doe de bonen en de mais bij het ui/paprika mengsel met wat van de barbequesaus, tabasco, paprikapoeder, chili en een snufje cayenne. Gehakt en spekreepjes erbij, deksel op de pan en op zeer laag vuur laten warmen.
Snijd de rook- of bockworst in schijfjes of blokjes en bak ze lichtbuin in een koekenpan. Doe 3/4 hiervan bij het bonenmengsel en zet de rest apart. De bonenstew of smaak brengen met de BBQ-saus, kruiderij en evt. rookaroma (zout zal nauwelijks nodig zijn!).
Het gemengde gehakt (kruiden met peper, paprikapoeder, cayenne en chili) enigszins knapperig bakken en in een schaaltje doen(warm houden).
De overgebleven ui in ringen snijden en op laag vuur met wat olie en spekvet mooi laten bruinen.
Zet het vette spek opnieuw op om knapperig te laten worden, en schep ze uit het vet met een schuimspaan. Roer plm. de helft hiervan door het bonenmengsel.
Dien op in grote kommen of diepe borden en sprenkel het gebakken gehakt, de overgebleven spekjes en worst er overheen, en maak af met de uiringen en paprikaringen (zet ook een deel in kommetjes op tafel, zodat je gasten zèlf kunnen strooien).

Mijn kookverhaal (Erik Porsul)

Dit recept is ontstaan over een periode van enkele jaren proberen, proeven, mislukken en (uiteindelijk) slagen. De gegeven hoeveelheden zijn enigszins vrij, en het aantal personen ook. Als je denkt: "Dit is niet genoeg", doe er rustig wat bonen, mais of gehakt bij. Ook chapignons behoren tot de mogelijkheid!


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

asterix

asterix zegt:
Hi Derbyke, Hoop datje niet al te ziek bent geweest, en dat je gauw weer helemaal hersteld bent!!!! Hopelijk kun je dan nog wel tijd vinden om iets te schrijven, want het zal altijd leuk zijn om reacties van je te blijven lezen! Werk en kook ze !!!!!!! ;):p:D
derbyke

derbyke zegt:
Hallo " GRAPJAS " nee ik woon niet achter mijn pc.Vanaf morgen zal het heel wat stiller zijn. Begin terug te werken na een tijdje ziekteverlof.Maar geen nood ...ik blijf wel posten en reageren.Groetjes van ons 3 :);):p
asterix

asterix zegt:
Hi derbyke, woon jij achter je pc ofzo? Jij bent iedere keer de eerste die reageert!!! Moet jij niet eens een keer gaan koken? (Geintje! Haagse humor.) Ja, De chili, cayenne peper(s) en tabasco moet je door proeven goed doseren! Je kanunt er altijd (ook op tafel) nog wat naar smaak bij doen, maar je kunt het er nooit meer van uit halen! Wat evt wèl kan, is suiker of honing toevoegen, en een glaaske melk erbij serveren ipv bier. Het is en blijft een verhaal van proeven, proeven en nog eens.....
GOED ZO!!!!!!!!!!!!!!! Liefs, en eet smmakkellijkkk;):p:D
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Asterix , dat ziet me er een pittig gerechtje uit.Groetjes van ons 3 :);):p
asterix

asterix zegt:
sorry van de type-fouten! Eet smakelijk!!! :p;):D