Recept
« Terug naar recepten
Thais rundvlees in oestersaus
PT20M
Thais rundvlees in oestersaus
Thailand, niet alleen een mooi (vakantie)land, maar er komen ook heerlijke gerechten weg. Zo ook dit rundvlees in oestersaus.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
allerhande
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Thais rundvlees in oestersaus te bereiden
- Doe in een wok in een laagje kokend water de boontjesmix 3 minuten voorkoken.
- Afgieten en de boontjesmix in een zeef laten uitlekken.
- Shii-takes schoonboenen en in vieren snijden.
- Paprika in smalle repen snijden. Biefstuk halveren en in dunne plakjes snijden.
- Het vlees droogdeppen en met zout en peper bestrooien.
- Wok goed heet laten worden. Helft van de olie erin schenken en biefstukplakjes 30 seconden roerbakken.Vlees op een bord scheppen.
- De rest van de olie in de wok verhitten en shii-takes en paprikareepjes op hoog vuur roerbakken,1 minuut.
- Uitgelekte boontjesmix toevoegen en knoflook erboven uitpersen.
- Groenten omscheppen met oestersaus en scheutje water of bouillon toevoegen.
- Vocht aan de kook brengen.Vlees door het groentemengsel scheppen en gerecht met deksel op de wok nog 2 minuten verwarmen.
- Op smaak brengen met zout of vissaus en peper.
- Gerecht over 2 diepe borden verdelen en bestrooien met cashewnoten.
- Serveren met witte rijst.
yone zegt: