Recept
« Terug naar recepten
Thaise bananen met ijs
PT15M
Thaise bananen met ijs
Een heerlijk thaise bananen met ijs recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Trouw - K. Patat 090412
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Thaise bananen met ijs te bereiden
Verwarm de oven voor op 225°C.
Trek van de sinaasappel met een citroentrekker sliertjes schil (of schil hem dun en snijd de schil in reepjes).
Pers de sinaasappel uit.
Vermeng 4 eetlepels sap met de gemberwortel en de gembersiroop.
Vermeng het sesamzaad en de kokos.
Snijd de banaan aan de holle kant over de hele lengte in tot op de schil aan de bolle kant.
Snijd de bananen los van de schil en leg ze open.
Leg het sinaasappel-gembersap op de snijkanten, strooi er de sesamzaad-kokos over en klap de bananen dicht.
Rooster ze 15 minuten in de oven of op de barbecue.
Serveer ze warm met een bolletje ijs, bestrooid met sliertjes sinaasappelschil.
Trek van de sinaasappel met een citroentrekker sliertjes schil (of schil hem dun en snijd de schil in reepjes).
Pers de sinaasappel uit.
Vermeng 4 eetlepels sap met de gemberwortel en de gembersiroop.
Vermeng het sesamzaad en de kokos.
Snijd de banaan aan de holle kant over de hele lengte in tot op de schil aan de bolle kant.
Snijd de bananen los van de schil en leg ze open.
Leg het sinaasappel-gembersap op de snijkanten, strooi er de sesamzaad-kokos over en klap de bananen dicht.
Rooster ze 15 minuten in de oven of op de barbecue.
Serveer ze warm met een bolletje ijs, bestrooid met sliertjes sinaasappelschil.
brinkie1970 zegt: