Recept
« Terug naar recepten
Thaise kippensoep
PT50M
Thaise kippensoep
Een heerlijk thaise kippensoep recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Thaise kippensoep te bereiden
Breng de bouillon met kokosmelk, citroengras, galangawortel en limoenblaadjes aan de kook en laat het mengsel op zacht vuur 20 minuten koken. Zeef de bouillon eventueel en breng hem weer aan de kook. Voeg rijst, vissaus en naar smaak limoensap toe en laat de soep 15 minuten koken. Roer de kipfilet en rode pepers erdoor en kook de soep nog 5 minuten. Bestrooi met lente ui en koriander.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Karen van Leeuwen zegt:
janvandersanden.nl zegt:
Rode verse pepers zijn mooier in de soep !!
Soep is uniek in wereld en zeker moeite waard !!