KookJij

Thaise kippensoep

Een heerlijk thaise kippensoep recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Thaise kippensoep te bereiden

Breng de bouillon met kokosmelk, citroengras, galangawortel en limoenblaadjes aan de kook en laat het mengsel op zacht vuur 20 minuten koken. Zeef de bouillon eventueel en breng hem weer aan de kook. Voeg rijst, vissaus en naar smaak limoensap toe en laat de soep 15 minuten koken. Roer de kipfilet en rode pepers erdoor en kook de soep nog 5 minuten. Bestrooi met lente ui en koriander.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

janvandersanden.nl

janvandersanden.nl zegt:
Zeker verse laos of gember gebruiken, geeft soep zeker meer van authentieke smaak. Paksoi is zeker een aanrader om een complete soep te maken.
Rode verse pepers zijn mooier in de soep !!
Soep is uniek in wereld en zeker moeite waard !!
Karen van Leeuwen

Karen van Leeuwen zegt:
Zonder de kokosmelk is hij ook erg lekker, maar dan slanker. Ik doe er noodles in, in plaat van rijst. Als je geen verse laos hebt, dan is gedroogde laos ook lekker. Hetzelfde geldt voor de rode peper; je kan er ook gedroogde pepertjes in doen. En tot slot: als je er groenten in wilt, dan is paksoi erg lekker; het witte deel mee laten koken en het groene deel op het laatst er in strooien en dan meteen serveren. MMM:p