Recept
« Terug naar recepten
Thaise Nassi (zonder vlees)
PT20M
Thaise Nassi (zonder vlees)
Een heerlijk thaise nassi (zonder vlees) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Karin van Os
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
- > Hoofdgerechten - Vegetarisch
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Thaise Nassi (zonder vlees) te bereiden
Rijst net onder water zetten en samen met het bouillonbl. in 20 min. droog laten koken,daarna iets aflaten koelen.
Ondertussen de Thaisemix in de olie (2) beetgaar bakken, de boemboe in wat warm water laten smelten, dit bij de groenten doen en in laten koken (2 min).
Hier de overige ingredienten toevoegen, weer even door bakken. Tenslotte de rijst erdoor roeren, is het nog te licht van kleur, doe er dan nog een flinke scheut ketjap door.
Eieren bakken en deze op het laatst in stukjes er door doen.
Ondertussen de Thaisemix in de olie (2) beetgaar bakken, de boemboe in wat warm water laten smelten, dit bij de groenten doen en in laten koken (2 min).
Hier de overige ingredienten toevoegen, weer even door bakken. Tenslotte de rijst erdoor roeren, is het nog te licht van kleur, doe er dan nog een flinke scheut ketjap door.
Eieren bakken en deze op het laatst in stukjes er door doen.
bametz-saffrie zegt:
Je hebt gelijk,maar het is als extra smaakmaker lekker; als je hoisin-saus gebruikt, ben je wel hélémaal vegetarisch.Probeer het maar, dát smaakt óók goed. Succes!:D