KookJij

Thaise rode pompoencurry

Een heerlijk thaise rode pompoencurry recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Bijgerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Thaise rode pompoencurry te bereiden

Verhit de zonnebloemolie in een grote wok of koekenpan met antiaanbaklaag. Roerbak hierin de ui, look en gember3à4 min. Roer de currypasta en pompoen erdoor en roerbak deze 3à4 min. Voeg de kokosmelk, bouillon, kaffir-limoenbladeren, palmsuiker en het citroengras toe. Breng aan de kook en laat het geheel op laag vuur 20à25 min. sudderen. Roer af en toe tot de pompoen zacht is. Voeg zout en peper toe en garneer de curry voor je hem opdient met thais basilicum en kaffir-limoenbladeren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Sas Siebelhoff

Sas Siebelhoff zegt:
Fantastische vegetarische curry! Is vanavond direct tot favoriet gebombardeerd.