Recept
« Terug naar recepten
Thaise rode pompoencurry
PT30M
Thaise rode pompoencurry
Een heerlijk thaise rode pompoencurry recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
sonja dejonckheere
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Thaise rode pompoencurry te bereiden
Verhit de zonnebloemolie in een grote wok of koekenpan met antiaanbaklaag. Roerbak hierin de ui, look en gember3à4 min. Roer de currypasta en pompoen erdoor en roerbak deze 3à4 min. Voeg de kokosmelk, bouillon, kaffir-limoenbladeren, palmsuiker en het citroengras toe. Breng aan de kook en laat het geheel op laag vuur 20à25 min. sudderen. Roer af en toe tot de pompoen zacht is. Voeg zout en peper toe en garneer de curry voor je hem opdient met thais basilicum en kaffir-limoenbladeren.
Sas Siebelhoff zegt: