KookJij

Thaise Varkensstoof

Heerlijk gekruid varkensvlees. Er zullen veel recepten zijn, die er enigszins op lijken. Elk huis zal z'n eigen recept hebben, dat net een beetje anders is dan dat van de buurvrouw.
Recept van:
Bereidingstijd: 140 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Thaise Varkensstoof te bereiden

  1. Zet de oven aan op 125 graden Celsius.
  2. Bak het vlees in de olie aan tot het is gekleurd aan alle kanten. Strooi er tijdens het bakken een theelepel witte peper op. Haal het vlees uit de pan als het aan alle kanten is gekleurd.
  3. Fruit dan ui, gember en Nam Prik Pao in het vleesvet tot de ui glazig is geworden.
  4. Voeg nu de rest toe van de genoemde kruiden en de knoflook toe en laat dat meefruiten, terwijl je rustig roert.
  5. Voeg dan toe de mirin, hoisinsaus, Nam Pla en palmsuiker (of goela Djawa) toe en roer weer lekker om op een matig vuurtje. Leng de inhoud aan met 250 cc bouillon en breng aan de kook.
  6. Nu mag het vlees weer terug in de pan. Breng op nieuw aan de kook.
  7. Zet dan het geheel 3 uur in de voorverwarmde oven.
  8. We vissen dan het vlees uit de pan en zetten het even apart in een kom (in de oven op 60 graden Celsius om warm te houden).
  9. De saus in de pan wordt nu ietsje ingekookt en het vlees gaat er dan weer bij.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Geef er witte rijst bij en een groente gerecht.
We drinken hierbij thee, bier of een rode wijn. Wat ook nog kan is een niet al te droge Riesling Kabinett of Spätlese.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst