Recept
« Terug naar recepten
Thaise zoute eiersaus
PT15M
Thaise zoute eiersaus
Een heerlijk thaise zoute eiersaus recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Thaise zoute eiersaus te bereiden
Vijzel de pepers en de knoflook in een vijzel fijn.
Pel de eieren, hak ze grof en doe ze ook in de vijzel samen met de palmsuiker.
Ga door met stampen totdat het mengsel glad is, roer dan de vissaus en het limoensap erdoor en roer alles goed doorelkaar.
Verwarm de olie in een pan bak het mengsel al roerend gedurende twee-drie minuten.
Laat het afkoelen voor het op te dienen.
Pel de eieren, hak ze grof en doe ze ook in de vijzel samen met de palmsuiker.
Ga door met stampen totdat het mengsel glad is, roer dan de vissaus en het limoensap erdoor en roer alles goed doorelkaar.
Verwarm de olie in een pan bak het mengsel al roerend gedurende twee-drie minuten.
Laat het afkoelen voor het op te dienen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna zegt:
Bereiding:
Breng water aan de kook en los het zout op in het water. Laat het water vervolgens afkoelen. Leg de eieren in een afsluitbare pot en giet het zoute water over de eieren. Sluit de pot en laat dit 3 weken staan. Kook vervolgens de eieren met schoon water in 15 minuten hard.
Ik had er ook nog nooit van gehoord ;)
Groetjes,
Anna.
KookJij.
Barbara Metz zegt:
Het ging op de manier zoals Anna beschrijft.
In Ned.kan je in de chinese en in de grotere toko's deze gezouten eenden eieren kopen. Wil je dit gerecht maken, dan is de andere optie: Kook kippeneieren hard, afkoelen en pellen. Maak de pasta (van dit recept), geef de eieren een sneetje in het midden en laat de eieren meegaren in de bumbu-pasta; door de insnijdijding krijgt het binnenste v.h. ei óók de smaak van het gerecht.
Zo doe ik het ook als ik sambal goreng telor maak.
Succes!:D