Recept
« Terug naar recepten
Tijgergarnalen met tomatencreme en zeekraal
PT20M
Tijgergarnalen met tomatencreme en zeekraal
Een heerlijk tijgergarnalen met tomatencreme en zeekraal recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ron Docter
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
3 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen creatie
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tijgergarnalen met tomatencreme en zeekraal te bereiden
Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal.
Doe een klontje boter in de sauteuse en laat de boter even uitbruisen. Voeg de tomatenpuree toe en ontzuur dit. Voeg dan de Pomodori tomaten toe en meng dit door elkaar op een laag vuur.
Maak het tomatenmengsel op dikte met kookroom en laat het even inkoken.
Voeg dan de fijn gesneden koriander aan de crème toe.
Houdt de crème Au-bain-Marie warm.
Blancheer de verse zeekraal in een pan met wat water (geen zout toevoegen) en koel de zeekraal terug met koud water.
Neem de schoongemaakte sauteuse en bak de garnalen kort in wat boter, totdat deze rose-wit van kleur zijn.
Doe wat saus op de borden en leg daarop per persoon 4 garnalen en garneer met wat zeekraal.
Doe een klontje boter in de sauteuse en laat de boter even uitbruisen. Voeg de tomatenpuree toe en ontzuur dit. Voeg dan de Pomodori tomaten toe en meng dit door elkaar op een laag vuur.
Maak het tomatenmengsel op dikte met kookroom en laat het even inkoken.
Voeg dan de fijn gesneden koriander aan de crème toe.
Houdt de crème Au-bain-Marie warm.
Blancheer de verse zeekraal in een pan met wat water (geen zout toevoegen) en koel de zeekraal terug met koud water.
Neem de schoongemaakte sauteuse en bak de garnalen kort in wat boter, totdat deze rose-wit van kleur zijn.
Doe wat saus op de borden en leg daarop per persoon 4 garnalen en garneer met wat zeekraal.