Recept
« Terug naar recepten
Timbaal van kwark, abrikozencompote met vanille en kardemom
PT20M
Timbaal van kwark, abrikozencompote met vanille en kardemom
Een heerlijk timbaal van kwark, abrikozencompote met vanille en kardemom recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Delhaize
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Timbaal van kwark, abrikozencompote met vanille en kardemom te bereiden
Week de gelatine in koud water.
Klop de roomkaas op met de rietsuiker.
Verwarm de melk met de citroenrasp. Laat de gelatineblaadjes smelten in de warme maar niet kokende melk. Laat afkoelen.
Meng de melk met de kaas. Voeg het citroensap toe.
Schep voorzichtig 1/3 van het opgeklopte eiwit onder de kwark. Doe er daarna de rest van het eiwit bij.
Wrijf de timbaalvormen in met olie of leg er plasticfolie in. Giet het mengsel erin. Laat opstijven in de koelkast gedurende 4 uur.
Abrikozencompote: laat de abrikozen 5 minuten zachtjes stoven in 5 cl water met rietsuiker, vanille en kardemom. Zet opzij.
Zet de vormpjes omgekeerd op de borden zodat de pudding eruit valt. Schep de abrikozencompote eromheen.
Klop de roomkaas op met de rietsuiker.
Verwarm de melk met de citroenrasp. Laat de gelatineblaadjes smelten in de warme maar niet kokende melk. Laat afkoelen.
Meng de melk met de kaas. Voeg het citroensap toe.
Schep voorzichtig 1/3 van het opgeklopte eiwit onder de kwark. Doe er daarna de rest van het eiwit bij.
Wrijf de timbaalvormen in met olie of leg er plasticfolie in. Giet het mengsel erin. Laat opstijven in de koelkast gedurende 4 uur.
Abrikozencompote: laat de abrikozen 5 minuten zachtjes stoven in 5 cl water met rietsuiker, vanille en kardemom. Zet opzij.
Zet de vormpjes omgekeerd op de borden zodat de pudding eruit valt. Schep de abrikozencompote eromheen.
mia7 zegt: