Recept
« Terug naar recepten
Tiramisù ai frutti di bosco
PT150M
Tiramisù ai frutti di bosco
Een heerlijk tiramisù ai frutti di bosco recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Mijn little Italy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tiramisù ai frutti di bosco te bereiden
Bereid een coulis door 600 g aardbeien te pureren met 2 eetlepels suiker. Passeer de coulis door een fijne zeef en leng hem aan met 100 ml bronwater.
Splits de eieren. Klop de eierdooiers los met 5 eetlepels suiker. Voeg als het mengsel schuimig is de zoete wijn toe en daarna de mascarpone en roer langzaam om een gladde crème te krijgen.
Klop de eiwitten stijf met 1 snufje zout en de rest van de suiker. Vouw ze door de mascarponecrème.
Week de lange vingers in de coulis en bekleed de bodem van een schaal ermee. Voeg de helft van de mascarponecrème, de helft van het rode fruit (snijd aardbeien in plakjes), een tweede laag geweekte koekjes en een laatste laag crème toe. Garneer de tirmisù met de rest van het fruit. Zet hem minstens 2 uur in de koelkast.
Splits de eieren. Klop de eierdooiers los met 5 eetlepels suiker. Voeg als het mengsel schuimig is de zoete wijn toe en daarna de mascarpone en roer langzaam om een gladde crème te krijgen.
Klop de eiwitten stijf met 1 snufje zout en de rest van de suiker. Vouw ze door de mascarponecrème.
Week de lange vingers in de coulis en bekleed de bodem van een schaal ermee. Voeg de helft van de mascarponecrème, de helft van het rode fruit (snijd aardbeien in plakjes), een tweede laag geweekte koekjes en een laatste laag crème toe. Garneer de tirmisù met de rest van het fruit. Zet hem minstens 2 uur in de koelkast.