Recept
« Terug naar recepten
Tiramisu in glazen
PT10M
Tiramisu in glazen
Een heerlijk tiramisu in glazen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
jolanda willemen
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tiramisu in glazen te bereiden
Los de oploskoffie op in 240 ml heet water.
Meng dit in een kom met de koffielikeur en laat afkoelen.
Klop de slagroom halfstijf met de poedersuiker.
Voeg de vanille-essence toe en schep de mascarpone erdoor.
Lepel een beetje van het roommengsel op de bodem van 4 glazen.
Doop de lange vingers in het koffiemengsel en leg ze op de room.
Ga door met laagjes maken tot de room en lange vingers op zijn, eindig met het roommengsel en zet het geheel een uur in de koelkast.
Rechtstreeks uit de koelkast opdienen en de tiramisu licht bestuiven met cacaopoeder.
Meng dit in een kom met de koffielikeur en laat afkoelen.
Klop de slagroom halfstijf met de poedersuiker.
Voeg de vanille-essence toe en schep de mascarpone erdoor.
Lepel een beetje van het roommengsel op de bodem van 4 glazen.
Doop de lange vingers in het koffiemengsel en leg ze op de room.
Ga door met laagjes maken tot de room en lange vingers op zijn, eindig met het roommengsel en zet het geheel een uur in de koelkast.
Rechtstreeks uit de koelkast opdienen en de tiramisu licht bestuiven met cacaopoeder.
koekaratchee zegt: