KookJij

Tiramisu met citroen en sinaasappel

Een heerlijk tiramisu met citroen en sinaasappel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tiramisu met citroen en sinaasappel te bereiden

Meng het citroensap met de Grand Marnier en 60 g suiker en bewaar dit.

Splits de eieren. Meng de eierdooiers met de suiker, de lemon curd en de vanillesuiker.

Voeg de mascarpone van Galbani met de garde toe.

Klop de eiwitten stijf en werk ze voorzichtig met de spatel door het vorige mengsel.

Doop de koekjes in het mengsel van citroen/rum/suiker. Bedek met een laag room.

Wissel de koekjes en de room af. Eindig met een laag room.

Versier met geraspte schil van citroen, limoen en sinaasappel, of een orangette.

Zet het gerecht minstens 12 uur in de koelkast.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst