Recept
« Terug naar recepten
Tiramisu met citroen en sinaasappel
PT30M
Tiramisu met citroen en sinaasappel
Een heerlijk tiramisu met citroen en sinaasappel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
ilgustoitaliano.be
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tiramisu met citroen en sinaasappel te bereiden
Meng het citroensap met de Grand Marnier en 60 g suiker en bewaar dit.
Splits de eieren. Meng de eierdooiers met de suiker, de lemon curd en de vanillesuiker.
Voeg de mascarpone van Galbani met de garde toe.
Klop de eiwitten stijf en werk ze voorzichtig met de spatel door het vorige mengsel.
Doop de koekjes in het mengsel van citroen/rum/suiker. Bedek met een laag room.
Wissel de koekjes en de room af. Eindig met een laag room.
Versier met geraspte schil van citroen, limoen en sinaasappel, of een orangette.
Zet het gerecht minstens 12 uur in de koelkast.
Splits de eieren. Meng de eierdooiers met de suiker, de lemon curd en de vanillesuiker.
Voeg de mascarpone van Galbani met de garde toe.
Klop de eiwitten stijf en werk ze voorzichtig met de spatel door het vorige mengsel.
Doop de koekjes in het mengsel van citroen/rum/suiker. Bedek met een laag room.
Wissel de koekjes en de room af. Eindig met een laag room.
Versier met geraspte schil van citroen, limoen en sinaasappel, of een orangette.
Zet het gerecht minstens 12 uur in de koelkast.