Recept
« Terug naar recepten
Tiramisu met clementines en zoete specerijen
PT15M
Tiramisu met clementines en zoete specerijen
Een heerlijk tiramisu met clementines en zoete specerijen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
i-love-tiramisu.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tiramisu met clementines en zoete specerijen te bereiden
Snij twee snedes peperkoek in kleine blokjes.
Scheid de eierdooiers van de eiwitten.
Klop de eierdooiers met de fijne kristalsuiker op tot een wit schuim en voeg daaraan de mascarpone en de specerijen toe.
Voeg de opgeklopte eiwitten hier voorzichtig aan toe.
Opmaken in een glas of schaal door op de bodem de snedes peperkoek te leggen met daarop de partjes clementine langs het glas of de schaal en ten slotte het mascarponemengsel. Enkele uren koud wegzetten, het liefst 12 tot 24 uur.
Serveer met blokjes peperkoek en bestrooi met een beetje specerijen.
Scheid de eierdooiers van de eiwitten.
Klop de eierdooiers met de fijne kristalsuiker op tot een wit schuim en voeg daaraan de mascarpone en de specerijen toe.
Voeg de opgeklopte eiwitten hier voorzichtig aan toe.
Opmaken in een glas of schaal door op de bodem de snedes peperkoek te leggen met daarop de partjes clementine langs het glas of de schaal en ten slotte het mascarponemengsel. Enkele uren koud wegzetten, het liefst 12 tot 24 uur.
Serveer met blokjes peperkoek en bestrooi met een beetje specerijen.