Recept
« Terug naar recepten
Tiramisu met Limoncello
PT40M
Tiramisu met Limoncello
Een heerlijk tiramisu met limoncello recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ans Ruitenberg
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
internet
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tiramisu met Limoncello te bereiden
Meng de slagroom met de mascarpone en de poedersuiker. Klop met een elektrische mixer tot een romig mengsel.
Rasp de schil van een citroen en voeg toe aan het roommengsel. Meng het citroensap met de Limoncello. Maak de tiramisu. In een schaal: leg de helft van de lange vingers op de bodem. Giet de helft van het Limoncellomengsel erover en bedek met de helft van de mascarpone. Leg daar de rest van de lange vingers op en giet het overige Limoncellomengsel eroverheen. Sluit af met een laag mascarpone.
Rasp de schil van een citroen en voeg toe aan het roommengsel. Meng het citroensap met de Limoncello. Maak de tiramisu. In een schaal: leg de helft van de lange vingers op de bodem. Giet de helft van het Limoncellomengsel erover en bedek met de helft van de mascarpone. Leg daar de rest van de lange vingers op en giet het overige Limoncellomengsel eroverheen. Sluit af met een laag mascarpone.
Mijn kookverhaal (Ans Ruitenberg)
ik heb dit met de kerst gemaakt smaakte heerlijk.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Corrina zegt:
Maar de gekozen categorie: dieet en slank???????
Van Hecke Jenny zegt:
Nog een vraag : waarom werden er geen eieren gebruikt ?
Het ziet er in ieder geval een heerlijk recept uit !! Ga het zeker uitproberen.:)
maxallart zegt:
Een alcoholische drank gemaakt van citroenen.
Redactie KookJij
Mirjam zegt:
Recept inmiddels al met velen gedeeld en iedereen is bijzonder aangenaam verrast.:)