KookJij

Tiramisu met Limoncello

Een heerlijk tiramisu met limoncello recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
  2. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: internet
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tiramisu met Limoncello te bereiden

Meng de slagroom met de mascarpone en de poedersuiker. Klop met een elektrische mixer tot een romig mengsel.
Rasp de schil van een citroen en voeg toe aan het roommengsel. Meng het citroensap met de Limoncello. Maak de tiramisu. In een schaal: leg de helft van de lange vingers op de bodem. Giet de helft van het Limoncellomengsel erover en bedek met de helft van de mascarpone. Leg daar de rest van de lange vingers op en giet het overige Limoncellomengsel eroverheen. Sluit af met een laag mascarpone.

Mijn kookverhaal (Ans Ruitenberg)

ik heb dit met de kerst gemaakt smaakte heerlijk.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Mirjam

Mirjam zegt:
Helemaal top!
Recept inmiddels al met velen gedeeld en iedereen is bijzonder aangenaam verrast.:)
Corrina

Corrina zegt:
Lijkt me heerlijk, limoncello is sowieso al een traktatie!!
Maar de gekozen categorie: dieet en slank???????
Karin

Karin zegt:
Ik heb het gemaakt,dus vanavond hopelijk smullen!
Van Hecke Jenny

Van Hecke Jenny zegt:
Tiramisu kan men gerust invriezen, heb het al meerdere keren gedaan. Na het ontdooien dezelfde dag nog smullen.
Nog een vraag : waarom werden er geen eieren gebruikt ?
Het ziet er in ieder geval een heerlijk recept uit !! Ga het zeker uitproberen.:)
maxallart

maxallart zegt:
Hallo wat is Limoncello ?:):?:?


Een alcoholische drank gemaakt van citroenen.
Redactie KookJij