KookJij

Tiramisu met rood fruit

Een heerlijk tiramisu met rood fruit recept uit de mediterrane keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie: 805 kCal energie
21 Gram eiwit
46 Gram vet
67 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Mediterrane
Bron: Verswijzer 44 2003
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tiramisu met rood fruit te bereiden

Roer de advocaat door de mascarpone.
Roer de creme fraiche los en spatel deze door het mascarponemengsel.
Zet koffie van 250 ml kokend water en het espressopoeder.
Doe de koffie met de rum in een schaal en laat dit afkoelen.
Maak het fruit schoon en snijd het klein.
Doop de lange vingers om de beurt 1 seconde in het koffiemengsel en leg ze naast elkaar op de bodem van de schaal.
Verdeel 1/3 deel van het mascarponemengsel en het fruit over de lange vingers.
Herhaal deze lagen en eindig met het mascarponemengsel en het fruit. Rasp de chocolade en strooi deze over de tiramisu.
Laat de tiramisu 3 uur in de ijskast opstijven.

Mijn kookverhaal (Sascha ten Brink)

Wijnadvies:
Lambrusco, Italiaanse rode wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Gerard van der Leeuw

Gerard van der Leeuw zegt:
Leuk dit recept, ik maak zelf de mascarpone ook met advocaat, maar de rum is nieuw. Gebruik wel echte koffie, oploskoffie is gewoon niet lekker. Probeer maar eens sterke koffie en je zult het verschil proeven. Maar rum en rood fruit ga ik proberen.