Wijnadvies:
Lambrusco, Italiaanse rode wijn.
Recept
« Terug naar recepten
Tiramisu met rood fruit
PT15M
Tiramisu met rood fruit
Een heerlijk tiramisu met rood fruit recept uit de mediterrane keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
805 kCal energie
21 Gram eiwit
46 Gram vet
67 Gram koolhydraten
21 Gram eiwit
46 Gram vet
67 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Verswijzer 44 2003
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tiramisu met rood fruit te bereiden
Roer de advocaat door de mascarpone.
Roer de creme fraiche los en spatel deze door het mascarponemengsel.
Zet koffie van 250 ml kokend water en het espressopoeder.
Doe de koffie met de rum in een schaal en laat dit afkoelen.
Maak het fruit schoon en snijd het klein.
Doop de lange vingers om de beurt 1 seconde in het koffiemengsel en leg ze naast elkaar op de bodem van de schaal.
Verdeel 1/3 deel van het mascarponemengsel en het fruit over de lange vingers.
Herhaal deze lagen en eindig met het mascarponemengsel en het fruit. Rasp de chocolade en strooi deze over de tiramisu.
Laat de tiramisu 3 uur in de ijskast opstijven.
Roer de creme fraiche los en spatel deze door het mascarponemengsel.
Zet koffie van 250 ml kokend water en het espressopoeder.
Doe de koffie met de rum in een schaal en laat dit afkoelen.
Maak het fruit schoon en snijd het klein.
Doop de lange vingers om de beurt 1 seconde in het koffiemengsel en leg ze naast elkaar op de bodem van de schaal.
Verdeel 1/3 deel van het mascarponemengsel en het fruit over de lange vingers.
Herhaal deze lagen en eindig met het mascarponemengsel en het fruit. Rasp de chocolade en strooi deze over de tiramisu.
Laat de tiramisu 3 uur in de ijskast opstijven.
Gerard van der Leeuw zegt: