Recept
« Terug naar recepten
Tiramisu van aardbei
PT60M
Tiramisu van aardbei
Een heerlijk tiramisu van aardbei recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tiramisu van aardbei te bereiden
Bedek de bodem van een schaal met opstaande randen van 5 a 6 cm met bakpapier.
Beleg de bodem met lange vingers ( besuikerde kant naar beneden). Meng de suikersiroop met de aardbeilikeur en besprenkel de lange vingers ermee.
Eigelen met suiker en witte wijn au bain Marie opkloppen. In deze massa (ca 70 graden) de voorgeweekte gelatineblaadjes oplossen.
Pureer de aardbeien, voeg de 40 gr suiker toe en vermeng dit met de mascarpone en de maraschino.
Sla de eiwitten met de 50 gr suiker stijf.
Meng de aardbei/mascarponemassa door de eigelen en spatel tenslotte de stijf
geslagen eiwitten eronder.
De met lange vingers bedekte schaal met deze massa vullen en in koeling laten opstijven.
Serveren:
Bestrooi de tiramasu licht met cacaopoeder en snij deze in mooie punten.
Plaats op een koud bord een punt aardbei tiramisu en garneer met aardbeiencoulis, lobbig geslagen room, een doormidden gesneden aardbei, takje mint en poedersuiker.
Beleg de bodem met lange vingers ( besuikerde kant naar beneden). Meng de suikersiroop met de aardbeilikeur en besprenkel de lange vingers ermee.
Eigelen met suiker en witte wijn au bain Marie opkloppen. In deze massa (ca 70 graden) de voorgeweekte gelatineblaadjes oplossen.
Pureer de aardbeien, voeg de 40 gr suiker toe en vermeng dit met de mascarpone en de maraschino.
Sla de eiwitten met de 50 gr suiker stijf.
Meng de aardbei/mascarponemassa door de eigelen en spatel tenslotte de stijf
geslagen eiwitten eronder.
De met lange vingers bedekte schaal met deze massa vullen en in koeling laten opstijven.
Serveren:
Bestrooi de tiramasu licht met cacaopoeder en snij deze in mooie punten.
Plaats op een koud bord een punt aardbei tiramisu en garneer met aardbeiencoulis, lobbig geslagen room, een doormidden gesneden aardbei, takje mint en poedersuiker.