Recept
« Terug naar recepten
Tiramisu
PT285M
Tiramisu
Een heerlijk tiramisu recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
285 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tiramisu te bereiden
1. Roer in een lage schaal 1 eetlepel suiker en de koffielikeur door de koffie.
2. Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout. Klop de room stijf met de poedersuiker.
3. Klop de eidooiers met de porto en 150g suiker stevig boven een warmwaterbad tot 3x het volume (6 minuten). Neem van het vuur en klop er de mascarpone door. Laat wat afkoelen. Spatel er de room door en dan de eiwitsneeuw.
4. Doop de lange vingers in het koffiemengsel (elke kant 4 seconden). Schik de helft ervan tegen elkaar aan in een schaal. Druk zacht aan met een spatel. Bestrijk met de helft van het mascarponemengsel. Bedek met de tweede laag lange vingers en strijk er de rest van de mascarpone op uit. Zet de tiramisu ten minste 6 uur in de koelkast.
5. Bestrooi vlak voor het serveren met de geraspte chocolade en een laagje cacaopoeder. Serveer koel.
2. Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout. Klop de room stijf met de poedersuiker.
3. Klop de eidooiers met de porto en 150g suiker stevig boven een warmwaterbad tot 3x het volume (6 minuten). Neem van het vuur en klop er de mascarpone door. Laat wat afkoelen. Spatel er de room door en dan de eiwitsneeuw.
4. Doop de lange vingers in het koffiemengsel (elke kant 4 seconden). Schik de helft ervan tegen elkaar aan in een schaal. Druk zacht aan met een spatel. Bestrijk met de helft van het mascarponemengsel. Bedek met de tweede laag lange vingers en strijk er de rest van de mascarpone op uit. Zet de tiramisu ten minste 6 uur in de koelkast.
5. Bestrooi vlak voor het serveren met de geraspte chocolade en een laagje cacaopoeder. Serveer koel.