Recept
« Terug naar recepten
Tiramisu
PT45M
Tiramisu
Een heerlijk tiramisu recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Peter Nelissen
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Gebak
- > Dieet & Slank - Nagerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italia
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tiramisu te bereiden
Mix cacao met suiker in gelijke hoeveelheden.
Maak sterke koffie en voeg wat eetlepels koffieliqeur toe.
Scheid het eiwit van de dooiers. Bind de dooiers in wat hete melk. Voeg de poedersuiker toe en daarna de mascarpone. Mix goed met wat vanillesuiker. en koffieliqeur.
Klop 't eiwit stijf en voeg toe. Mix langzaam.
Beleg een cakepan met wat bakpapier en doop de savoiardi in het koffie/liqeur mengsel. Maak een bodem van 8 savoiardi. Schep de creme erover en bestuif met cacao/suikermengsel. Herhaal dit vier keer (4x 8) en dek af en doe 't minimaal 1 nacht in de koelkast maar houdt wat creme over.
Voor 't opdienen De cake storten en besmeren met de overgebleven creme. Daarna bestuiven met het cacao/suiker mengsel. Eet smakelijk
Maak sterke koffie en voeg wat eetlepels koffieliqeur toe.
Scheid het eiwit van de dooiers. Bind de dooiers in wat hete melk. Voeg de poedersuiker toe en daarna de mascarpone. Mix goed met wat vanillesuiker. en koffieliqeur.
Klop 't eiwit stijf en voeg toe. Mix langzaam.
Beleg een cakepan met wat bakpapier en doop de savoiardi in het koffie/liqeur mengsel. Maak een bodem van 8 savoiardi. Schep de creme erover en bestuif met cacao/suikermengsel. Herhaal dit vier keer (4x 8) en dek af en doe 't minimaal 1 nacht in de koelkast maar houdt wat creme over.
Voor 't opdienen De cake storten en besmeren met de overgebleven creme. Daarna bestuiven met het cacao/suiker mengsel. Eet smakelijk