Recept
« Terug naar recepten
Tjolo Tjolo
PT45M
Tjolo Tjolo
Een receptje uit de Molukken van vis met een groente-ketjap saus.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tjolo Tjolo te bereiden
- Smeer de visfilets in met peper en zeezout en bak die in de rijstolie gaar.
- Verdeel de vis voorts in kleine stukjes
- Doe de uien in de rest van de olie en bak die glazig; voeg dan toe de knoflook, lombok trassi. Roer dit goed door en bak dit gedurende een paar minuten.
- Doe dan de selderij, tomaat en lenteui er bij en roer dit weer goed door.
- Voeg nu toe de ketjap en het warme water en roer dit weer goed door en voeg dan toe de komkommer en roer dit weer goed door.
- Dan de sesam olie er door roeren en klaar is het.
- Serveer bv met nasi tjabé
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Drink hierbij warme thee, koud bier of een niet al te droge witte wijn