Recept
« Terug naar recepten
Toemis Kangkoen
PT45M
Toemis Kangkoen
Zie recept Piendang Kering
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie / Archa Oliefabriek
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Toemis Kangkoen te bereiden
- Maak in de blender de boemboe met de ui, knoflook, lombok, sereh, trassie, ketumbar, djinten.
- Verhit 4 eetlepels rijstolie in de pan en fruit daarin aan de boemboe, tot die zijn geuren gaat afgeven.
- Doe dan de de spinazie er bijj en roer dat een paar minuten om.
- Dan gaat de santen in de pan en al omroerend laten we daarin de spinazie garen in een paar minuten.
- Dan gaan de garnaaltjes er in en we roeren door en werken de massa om tot de gaarnaaltjes mooi op kleur zijn gekomen (rose).
- We geven hierbij rijst en een vlees of visgerecht met wat droge spulletjes.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
We drinken hierbij een niet al te droge witte wijn of jasmijnthee.