KookJij

Toemis Kangkoen

Zie recept Piendang Kering
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Familie / Archa Oliefabriek
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Toemis Kangkoen te bereiden

  1. Maak in de blender de boemboe met  de ui, knoflook, lombok, sereh, trassie, ketumbar, djinten.
  2. Verhit 4 eetlepels rijstolie in de pan en fruit daarin aan de boemboe, tot die zijn geuren gaat afgeven.
  3. Doe dan de de spinazie er bijj en roer dat een paar minuten om.
  4. Dan gaat de santen in de pan en al omroerend laten we daarin de spinazie garen in een paar minuten.
  5. Dan gaan de garnaaltjes er in  en we roeren door en werken de massa om tot de gaarnaaltjes mooi op kleur zijn gekomen (rose).
  6. We geven hierbij rijst en een vlees of visgerecht met wat droge spulletjes.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

We drinken hierbij een niet al te droge witte wijn of jasmijnthee.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst