Recept
« Terug naar recepten
Toetje van grootmoeder
PT20M
Toetje van grootmoeder
Een heerlijk toetje van grootmoeder recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
meeuw
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Toetje van grootmoeder te bereiden
Breng de tweedrank aan de kook. Strooi de griesmeel erin en laat dit 3 minuten al roerend koken tot een dikke pap. Spreid de pap in een diep bord 1 cm. dik, eventueel 2 of 3 borden gebruiken, en goed af laten koelen. Snijd de pruimen in vieren en breng ze met de port aan de kook en laat ze 3 minuten koken en daarna af laten koelen. Als de griesmeel is afgekoeld met een uitsteekvorm of borrelglas een rondje uitsteken. Verhit de boter in een pan en bak de rondjes in 3 minuten goudbruin. Doe per persoon 2 of 3 rondjes. Strooi er suiker en kaneel over. Leg er een bolletje ijs bij en de pruimencompote ernaast. Om het een beetje feestelijk te maken een lekkere toef slagroom erbij.
soppie zegt: