KookJij

Toffeetaartjes met banaan

Een heerlijk toffeetaartjes met banaan recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Engeland
Keuken: Europese
Bron: J. van Straten vond dit op internet 111111
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Toffeetaartjes met banaan te bereiden

Smelt de boter in de magnetron of in een pan op het vuur.
Verkruimel de biscuitjes in een keukenmachine of stop ze in een stevige, plastic zak en sla ze fijn met een deegroller.
Meng de biscuitjes met de gesmolten boter en verdeel het mengsel over de taartvormpjes.
Verdeel de kruimels met de achterkant van een lepel over de vorm en de randen.
Zet de taartvormpjes in de koelkast terwijl je de karamel maakt.
Stop de zoete, gecondenseerde melk in een steelpannetje met de bruine basterdsuiker en de roomboter.
Verwarm op laag vuur totdat alle suiker opgelost is.
Zet het vuur dan hoger en klop met een garde.
Breng aan de kook en laat 8-10 minuten koken terwijl je blijft kloppen met een garde.
Zorg dat je de pan niet alleen laat, dan brandt de karamel aan en krijg je stukjes in je karamel.
De karamel is klaar als hij genoeg ingedikt is, als je roert met de garde moet je de bodem even kunnen zien.
Haal de pan van het vuur.
Haal de taartvormpjes uit de koelkast.
Schep het karamelmengsel in de taartjes.
Het mengsel wordt snel hard, dus werk snel (pas wel op want het is gloeiend heet!).
Zet de pan eventueel nog even terug op laag vuur om weer wat vloeibaarder te worden.
Laat de karamel afkoelen en zet de taartjes in de koelkast.
Klop, vlak voor het serveren, de slagroom stijf.
Snij de banaan in plakjes.
Verdeel de plakjes banaan over de taartjes.
Schep (of spuit) de slagroom erop.
Rasp er de chocola overheen.
Duw de bodem omhoog en zet de taartjes op een bordje.
Serveer meteen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst