Recept
« Terug naar recepten
Töltött körte
PT30M
Töltött körte
Een heerlijk töltött körte recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Hongarije
Keuken:
Balkan
Bron:
Culinairia Europese Specialiteiten.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Töltött körte te bereiden
Giet 1 el citroensap met de suiker in 1/2 liter water en breng het aan de kook. Peren schillen, klokhuizen verwijderen en vruchten halveren.
Bereidingswijze
Peerhelften in de siroop bijna gaar koken; ze moeten wel stevig blijven. De rest van het citroensap met noten zure room en vanillesuiker mengen. Uit het mengsel kleine balletjes vormen. De peerhelften uit de siroop halen en met de notenballetjes vullen.
Serveertips
Naar smaak de peren met chocolade-rumsaus begieten en op losgeklopte room leggen.
Bereidingswijze
Peerhelften in de siroop bijna gaar koken; ze moeten wel stevig blijven. De rest van het citroensap met noten zure room en vanillesuiker mengen. Uit het mengsel kleine balletjes vormen. De peerhelften uit de siroop halen en met de notenballetjes vullen.
Serveertips
Naar smaak de peren met chocolade-rumsaus begieten en op losgeklopte room leggen.