In plaats van kastanjechampignons kun je ook witte champignons gebruiken of gemengde paddenstoelen.
Steek een rondje uit een plakje diepvries bladerdeeg en bak dit plm. 15 minuten op 200 graden in de oven. Garneer de soep met het bladerdeeg-rondje.
Recept
« Terug naar recepten
Hongaarse paddenstoelensoep
PT10M
Hongaarse paddenstoelensoep
In deze lekkere romige gebonden soep is geen bloem gebruikt, maar de
paddenstoelen zelf zorgen voor de binding. De soep bevat maar weinig
ingrediënten en is in een mum van tijd klaar. Je kunt de soep al 2 dagen
tevoren voorbereiden.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Hongarije
Keuken:
Europese
Bron:
Tijdschrift LECKER 12/2017
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hongaarse paddenstoelensoep te bereiden
- Paddenstoelen schoonmaken, 100 gram paddenstoelen apart leggen en derest van de paddenstoelen fijn hakken.
- 3 eetlepels olie in een grote pan verhitten. Gehakte paddenstoelen hierin goed bakken. Kruiden met zout en peper. Uisnippers kort meebakken.
- Strooi het paprikapoeder er over heen en even meebakken.
- 750 ml water en citroensap toevoegen.
- Bouillontablet en slagroom toevoegen. Hou 3 eetlepels slagroom apart. Alles goed door elkaar roeren
en aan de kook brengen. Plm. 20 minuten zachtjes koken. - Peterselie door de soep mengen en soep pureren met een staafmixer.
- Overgebleven paddenstoelen in plakjes snijden en in rest olie l(1 eetlepel) ichtbruin bakken.
- Soep garneren met plakjes paddenstoelen en een lepeltje zure room.