KookJij

Tom Yam soep

Een heerlijk tom yam soep recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tom Yam soep te bereiden

Snij de ui fijn.
Snij de gele paprika en rode paprika klein.
Snij de kipfilet in dunne reepjes.
Snij het lichtgroene deel van de prei ragfijn.
Neem een grote braadpan met dikke bodem.
Smelt de boter en fruit de ui glazig.
Voeg de kipfilet toe aan de ui en fruit hem mee, maar de filet blijft blank.
Voeg tomatensap, water, bouillonblokken en paprika aan de soep toe.
Breng alles aan de kook en zet en zet de warmtebron laag.
Voeg zout, peper, paprikapoeder en de suiker aan de soep toe.
Laat dit alles 10 min. op lage temperatuur zacht gaar koken.
Bak ondertussen een omelet.
Snij als de omelet is afgekoeld er dunne reepjes van.
Op 6 el na doe je de ragfijn gesneden prei in de soep.
Roer de prei goed door de soep.
Schep Tom Yam in Chinese soepkommen.
Verdeel het in reepjes gesneden ei over de soepkommen.
Leg op elke kom soep een el prei.
Serveer met kroepoek.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
Hallo Chielde vries
Misschien heb je wel gelijk, maar zet dan zelf de tom Yam op de site, is best leuk als andere ook eens recepten plaatsen.
Veel succes met het koken
:);) m.v.g. Bert Allers
chiel de vries

chiel de vries zegt:
Ik weet niet wat dit voor een recept is kan best lekker zijn, maar lijkt in de verste verte niet op een tom yam.(Thais niet Chinees) Groeten