Klik op foto om te vergroten.
Recept
« Terug naar recepten
Tomaat gevuld op een bedje van rijst
PT30M
Tomaat gevuld op een bedje van rijst
Een heerlijk tomaat gevuld op een bedje van rijst recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tomaat gevuld op een bedje van rijst te bereiden
Sjalotjes fijn snijden.
Tomaten het hoedje verwijderen, uithollen dep de tomaat goed droog aan de binnenkant.
Snij 4 scampi's in 3 de andere 2 rijg je op een stokje.
Een beetje olijfolie in de wokpan en wok zeer kort de sjalotjes, scampi's en zeevruchten mengeling kruid naar smaak af met de viskruiden.
Oven voorverwarmen op 200 gr.
Vul de tomaten met de vismengeling strooi er de kaas over.
Zet de tomaatjes, hoedje van de tomaat en scampi op stokje in een vuurvaste schotel met een beetje olijfolie in de oven, bak +/- 20min.
De rijst bereiden zoals op verpakking staat vermeld.
Voor de clam's: een scheutje witte wijn en viskruiden deze even opwarmen tot ze open gaan. Serveer deze onder de rijst.
Rijst met clam's in het bord serveer de tomaat met scampi erop en werk af met bieslooksnippers.
Tomaten het hoedje verwijderen, uithollen dep de tomaat goed droog aan de binnenkant.
Snij 4 scampi's in 3 de andere 2 rijg je op een stokje.
Een beetje olijfolie in de wokpan en wok zeer kort de sjalotjes, scampi's en zeevruchten mengeling kruid naar smaak af met de viskruiden.
Oven voorverwarmen op 200 gr.
Vul de tomaten met de vismengeling strooi er de kaas over.
Zet de tomaatjes, hoedje van de tomaat en scampi op stokje in een vuurvaste schotel met een beetje olijfolie in de oven, bak +/- 20min.
De rijst bereiden zoals op verpakking staat vermeld.
Voor de clam's: een scheutje witte wijn en viskruiden deze even opwarmen tot ze open gaan. Serveer deze onder de rijst.
Rijst met clam's in het bord serveer de tomaat met scampi erop en werk af met bieslooksnippers.
derbyke zegt: