KookJij

Tomaten-aardappelgratin met Italiaanse kazen

Een heerlijk tomaten-aardappelgratin met italiaanse kazen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tomaten-aardappelgratin met Italiaanse kazen te bereiden

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de tomaten in plakken. Verdeel de mozzarella in plakjes. Vet een vierkante ovenschaal in.
Bereiden:
Schik de plakjes aardappel en tomaat om en om dakpansgewijs in de ovenschaal. Strooi er peper en zout over. Verdeel de plakjes mozzarella en de in stukjes gesneden gorgonzola erover. Verwarm de boter met de olijfolie, roer de parmezaanse kaas erdoor en verdeel het mengsel over de ovenschotel. Bak het gerecht 20 minuten in het midden van de oven. Snijd de salami in smalle reepjes, bak ze even in de koekenpan en strooi ze met de bieslook vóór het serveren over de gratin.
Tip:
Vervang de salami door parmaham. Gebruik geraspte pecorino in plaats van Parmezaanse kaas.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

ingrid luyendijk

ingrid luyendijk zegt:
Ik ga dit gerecht vanavond maken en eet er lekker een varkenshaasje bij met champigonons. Dat word smullen;)