Recept
« Terug naar recepten
Tomaten-aardappelgratin met Italiaanse kazen
PT40M
Tomaten-aardappelgratin met Italiaanse kazen
Een heerlijk tomaten-aardappelgratin met italiaanse kazen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tomaten-aardappelgratin met Italiaanse kazen te bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de tomaten in plakken. Verdeel de mozzarella in plakjes. Vet een vierkante ovenschaal in.
Bereiden:
Schik de plakjes aardappel en tomaat om en om dakpansgewijs in de ovenschaal. Strooi er peper en zout over. Verdeel de plakjes mozzarella en de in stukjes gesneden gorgonzola erover. Verwarm de boter met de olijfolie, roer de parmezaanse kaas erdoor en verdeel het mengsel over de ovenschotel. Bak het gerecht 20 minuten in het midden van de oven. Snijd de salami in smalle reepjes, bak ze even in de koekenpan en strooi ze met de bieslook vóór het serveren over de gratin.
Tip:
Vervang de salami door parmaham. Gebruik geraspte pecorino in plaats van Parmezaanse kaas.
Bereiden:
Schik de plakjes aardappel en tomaat om en om dakpansgewijs in de ovenschaal. Strooi er peper en zout over. Verdeel de plakjes mozzarella en de in stukjes gesneden gorgonzola erover. Verwarm de boter met de olijfolie, roer de parmezaanse kaas erdoor en verdeel het mengsel over de ovenschotel. Bak het gerecht 20 minuten in het midden van de oven. Snijd de salami in smalle reepjes, bak ze even in de koekenpan en strooi ze met de bieslook vóór het serveren over de gratin.
Tip:
Vervang de salami door parmaham. Gebruik geraspte pecorino in plaats van Parmezaanse kaas.
ingrid luyendijk zegt: