Het pepertje kun je weglaten als je daar niet tegen kunt.
Snij chapatibroodjes (of pitabroodjes) in puntjes. Smeer er ghee of boter op en bestrooi met zout.
Leg ze even onder de grill tot ze knapperig zijn en serveer ze bij de soep.
Recept
« Terug naar recepten
Tomaten-erwtensoep (kruidig uit India)
PT40M
Tomaten-erwtensoep (kruidig uit India)
Een heerlijk tomaten-erwtensoep (kruidig uit india) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
5/6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Neshiem (Curaçao)
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tomaten-erwtensoep (kruidig uit India) te bereiden
1. De tomaten in het water koken tot ze zacht zijn, en het geheel (ook het kookvocht) in de keukenmachine pureren.
2. De ghee of boter in de (koeken)pan verhitten en hierin ui en knoflook bakken tot goudbruin en gaar. Dan de kruiden + laurierblaadjes + pepertje toevoegen. Laat het geheel 1 a 2 minuten zachtjes sudderen.
3. Dan de kokosmelk en de tomaten erdoor roeren en aan de kook brengen.
4. Als het kookt de erwten toevoegen, het vuur lager draaien en laten koken tot de erwten gaar zijn.
5. Breng het gerecht op smaak met suiker en peper en roer de munt snel erdoor. Van het vuur halen.
2. De ghee of boter in de (koeken)pan verhitten en hierin ui en knoflook bakken tot goudbruin en gaar. Dan de kruiden + laurierblaadjes + pepertje toevoegen. Laat het geheel 1 a 2 minuten zachtjes sudderen.
3. Dan de kokosmelk en de tomaten erdoor roeren en aan de kook brengen.
4. Als het kookt de erwten toevoegen, het vuur lager draaien en laten koken tot de erwten gaar zijn.
5. Breng het gerecht op smaak met suiker en peper en roer de munt snel erdoor. Van het vuur halen.