KookJij

Tomaten met tonijn

Een heerlijk tomaten met tonijn recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tomaten met tonijn te bereiden

1. Spoel de tomaten, snij er een kapje af en haal er met een parisiennelepeltje zoveel mogelijk vruchtvlees uit. Laat ze omgekeerd in een vergiet uitlekken.
2. Laat de tonijn uitlekken.
3. Roer het maïszetmeel los in de koude room. Doe er de kokosmelk en het kerriepoeder bij. Breng op een zacht vuur al roerend aan de kook. Laat zachtjes doorkoken tot de saus indikt. Kruid ze naar smaak bij met peper en zout.
4. Voeg de verkruimelde tonijn toe aan de saus. Schep goed om.
5. Vul de tomaten met de tonijncurry. Zet het kapje er weer bovenop.
6. Zet de gevulde tomaten in een ovenschaal. Schenk er de visfond bij. Zet 30 minuten in het midden van de oven op 180°C.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst