Recept
« Terug naar recepten
Tomaten met tonijn
PT45M
Tomaten met tonijn
Een heerlijk tomaten met tonijn recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Tomaten met tonijn te bereiden
1. Spoel de tomaten, snij er een kapje af en haal er met een parisiennelepeltje zoveel mogelijk vruchtvlees uit. Laat ze omgekeerd in een vergiet uitlekken.
2. Laat de tonijn uitlekken.
3. Roer het maïszetmeel los in de koude room. Doe er de kokosmelk en het kerriepoeder bij. Breng op een zacht vuur al roerend aan de kook. Laat zachtjes doorkoken tot de saus indikt. Kruid ze naar smaak bij met peper en zout.
4. Voeg de verkruimelde tonijn toe aan de saus. Schep goed om.
5. Vul de tomaten met de tonijncurry. Zet het kapje er weer bovenop.
6. Zet de gevulde tomaten in een ovenschaal. Schenk er de visfond bij. Zet 30 minuten in het midden van de oven op 180°C.
2. Laat de tonijn uitlekken.
3. Roer het maïszetmeel los in de koude room. Doe er de kokosmelk en het kerriepoeder bij. Breng op een zacht vuur al roerend aan de kook. Laat zachtjes doorkoken tot de saus indikt. Kruid ze naar smaak bij met peper en zout.
4. Voeg de verkruimelde tonijn toe aan de saus. Schep goed om.
5. Vul de tomaten met de tonijncurry. Zet het kapje er weer bovenop.
6. Zet de gevulde tomaten in een ovenschaal. Schenk er de visfond bij. Zet 30 minuten in het midden van de oven op 180°C.