Recept
« Terug naar recepten
Tomaten- paprikasoep
PT45M
Tomaten- paprikasoep
Een heerlijk tomaten- paprikasoep recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Eigen recept van M. Boudestein 211212
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tomaten- paprikasoep te bereiden
Verwarm een grote pan op middelhoog vuur.
Giet er een scheut olijfolie in en voeg de knoflook toe.
Bak in enkele minuten licht goudbruin.
Voeg fijngehakte basilicumstelen toe en bak even mee.
Roer de paprika erdoor, draai het vuur omlaag embarkeer 5 minuten of tot de paprika's beginnen te karameliseren.
Voeg zout, peper en de azijn toe.
Laat deze verdampen, voeg vervolgens de tomaatstukjes en bouillon
toe.
Breng aan de kook, draai het vuur omlaag en doe deksel op de pan.
Laat de soep 45 min doorkoken, tot hij iets is ingedikt.
Pureer met een staafmixer tot een gladde soep.
Voeg, indien nodig, zout en peper toe.
Scheur er blaadjes basilicum overheen en besprenkel met extra vierge
olijfolie.
Giet er een scheut olijfolie in en voeg de knoflook toe.
Bak in enkele minuten licht goudbruin.
Voeg fijngehakte basilicumstelen toe en bak even mee.
Roer de paprika erdoor, draai het vuur omlaag embarkeer 5 minuten of tot de paprika's beginnen te karameliseren.
Voeg zout, peper en de azijn toe.
Laat deze verdampen, voeg vervolgens de tomaatstukjes en bouillon
toe.
Breng aan de kook, draai het vuur omlaag en doe deksel op de pan.
Laat de soep 45 min doorkoken, tot hij iets is ingedikt.
Pureer met een staafmixer tot een gladde soep.
Voeg, indien nodig, zout en peper toe.
Scheur er blaadjes basilicum overheen en besprenkel met extra vierge
olijfolie.