Recept
« Terug naar recepten
Tomatenappelsoep met kaas-eimengeling
PT45M
Tomatenappelsoep met kaas-eimengeling
Een heerlijk tomatenappelsoep met kaas-eimengeling recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
kazenvanbijons
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tomatenappelsoep met kaas-eimengeling te bereiden
Was de tomaten en appelen en snij ze in kleine blokjes. Snipper de ui en snij de bleekselderij in dunne reepjes. Fruit deze even aan samen met het fijngesnipperde knoflookteentje.
Blus het geheel af met 1 l kokend groentebouillon en voeg de tomaten, -puree en de appelen toe.
Laat nog zo'n 20 min. sudderen. Mix de soep fijn en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Maak van de eieren en de geraspte kaas een mengsel en giet dit in één keer aan de soep toe en blijf goed kloppen.
Schenk nu de soep in koppen en voeg nog wat gemalen kaas en oregano toe.
Blus het geheel af met 1 l kokend groentebouillon en voeg de tomaten, -puree en de appelen toe.
Laat nog zo'n 20 min. sudderen. Mix de soep fijn en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Maak van de eieren en de geraspte kaas een mengsel en giet dit in één keer aan de soep toe en blijf goed kloppen.
Schenk nu de soep in koppen en voeg nog wat gemalen kaas en oregano toe.